Centrale verwarming | Sanitair | Denderleeuw |Vandriessche Johan BVBA

Verwarmingssystemen

Verwarmings
systemen

Ervaar ultiem comfort met onze selectie hoogwaardige gasketels en duurzame warmtepompen. Van betrouwbare verwarming tot milieuvriendelijke oplossingen – wij bieden alles om uw huis te transformeren met de nieuwste technologieën op het gebied van verwarming. Ontdek meer voor optimaal welzijn in uw leefruimte.

Warmtepompen voor duurzame warmte

Met Viessmann warmtepompen ervaar je de toekomst van verwarming. Onze warmtepompen halen energie uit natuurlijke bronnen zoals de grond, de buitenlucht en zelfs zonnewarmte. Dit betekent dat je kunt genieten van een efficiënte en milieuvriendelijke verwarming en koeling voor je woning. Onze warmtepompen zijn:

 • Duurzaam: Ze verminderen je ecologische voetafdruk en verminderen het gebruik van fossiele brandstoffen, wat goed is voor het milieu.
 • Energiezuinig: Viessmann warmtepompen behoren tot de meest energie-efficiënte systemen op de markt, wat resulteert in lagere energiekosten.
 • Comfortabel: Geniet van constante, gelijkmatige warmte en koeling in je huis, ongeacht het seizoen.

Gasketels voor betrouwbaarheid

Viessmann gasketels zijn synoniem met betrouwbaarheid en comfort. Ze leveren efficiënte en consistente warmte voor je woning, ongeacht de weersomstandigheden. Hier zijn enkele voordelen:

 • Efficiënt: Viessmann gasketels zorgen voor optimale energie-efficiëntie, waardoor je energiekosten worden verlaagd.
 • Betrouwbaar: Deze gasketels zijn gebouwd om jarenlang probleemloos te functioneren, zodat je altijd een warm huis hebt.
 • Veelzijdig: Viessmann biedt een breed scala aan gasketels, geschikt voor zowel woningen als commerciële gebouwen.

Kies voor de ultieme combinatie van duurzaamheid, comfort en betrouwbaarheid voor je huis. Viessmann biedt oplossingen op maat, ongeacht de grootte of stijl van je woning. Investeer in een groenere toekomst en verlaag je energiekosten met Viessmann warmtepompen en gasketels. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen je verwarmingsbehoeften te vervullen. Wij zijn jouw partner in warmte en comfort.

Warmtepomp of gasketel, wat is het verschil?

Een warmtepomp en een gasketel zijn beide apparaten die worden gebruikt voor verwarming, maar ze werken op verschillende principes en gebruiken verschillende energiebronnen. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen een warmtepomp en een gasketel:

 1. Energiebron:

  • Warmtepomp: Haalt warmte uit de omgeving, zoals de buitenlucht, de grond of het grondwater. Het gebruikt elektriciteit om deze opgepompte warmte naar een hogere temperatuur te brengen en vervolgens te gebruiken voor verwarming.
  • Gasketel: Gebruikt aardgas als brandstof om warmte te genereren. De verbranding van aardgas produceert warmte, die wordt overgedragen aan het verwarmingssysteem.
 2. Milieuvriendelijkheid:

  • Warmtepomp: Over het algemeen wordt beschouwd als milieuvriendelijker, vooral als de elektriciteit die wordt gebruikt afkomstig is uit hernieuwbare bronnen. Het haalt namelijk warmte uit natuurlijke bronnen in plaats van fossiele brandstoffen te verbranden.
  • Gasketel: Kan afhankelijk van de bron van het aardgas een aanzienlijke hoeveelheid CO2 uitstoten, waardoor het minder milieuvriendelijk is in vergelijking met een warmtepomp.
 3. Efficiëntie:

  • Warmtepomp: Kan zeer efficiënt zijn, vooral bij gematigde buitentemperaturen. Het produceert meestal meer bruikbare warmte-energie dan de elektriciteit die ervoor wordt gebruikt.
  • Gasketel: Traditionele gasketels hebben over het algemeen een iets lagere efficiëntie dan warmtepompen, maar moderne condenserende gasketels kunnen relatief efficiënt zijn.
 4. Kosten:

  • Warmtepomp: De initiële installatiekosten kunnen hoger zijn dan die van een gasketel, maar de operationele kosten kunnen lager zijn, vooral als de elektriciteit afkomstig is van hernieuwbare bronnen.
  • Gasketel: Kan lagere initiële kosten hebben, maar de prijs van aardgas kan variëren en is afhankelijk van geopolitieke factoren.
 5. Toepasbaarheid:

  • Warmtepomp: Effectief in gebieden met gematigde klimaten en is vooral gunstig bij goed geïsoleerde huizen.
  • Gasketel: Kan in veel verschillende klimaten worden gebruikt en is vaak efficiënter in oudere huizen met minder isolatie.

De keuze tussen een warmtepomp en een gasketel hangt af van verschillende factoren, waaronder de beschikbaarheid van energiebronnen, de milieuvriendelijkheid, de initiële kosten en de specifieke behoeften van het gebouw waarin ze worden geïnstalleerd.

Meer informatie?

Benieuwd naar welke oplossing voor jouw woning geschikt is? Aarzel niet ons te contacteren voor vrijblijvend advies en/of een vrijblijvende offerte!