Centrale verwarming | Sanitair | Denderleeuw |Vandriessche Johan BVBA

Onderhoud en keuring van mazoutketels en mazouttanken

In België is de keuring van mazoutketels en mazouttanken een cruciale stap om de veiligheid te waarborgen en te voldoen aan wettelijke normen. Deze periodieke keuring is verplicht en wordt uitgevoerd door erkende keuringsorganismen.

Onderhoud van uw mazoutketel of mazouttank

Een goed functionerende mazoutketel is essentieel voor een comfortabel huis. Onze ervaren technici staan klaar om uw ketel te onderwerpen aan een grondige inspectie, efficiënte reiniging en nauwkeurige afstelling.

Met regelmatig onderhoud minimaliseert u niet alleen het risico op storingen, maar verhoogt u ook de energie-efficiëntie van uw verwarmingssysteem. Dit betekent lagere energiekosten en een verminderde ecologische impact. Onze diensten voldoen aan alle wettelijke normen en zorgen voor de veiligheid van uw woning.

Investeer in de betrouwbaarheid van uw mazoutketel en geniet van een warm en gezellig huis zonder verrassingen. Comfort en gemoedsrust beginnen hier!

Waarom moet een mazoutketel of mazouttank gekeurd en onderhouden worden?

Veiligheid & Milieunormen

Een regelmatige keuring waarborgt niet alleen de veiligheid van uw woning of bedrijfspand, maar draagt ook bij aan het behoud van het milieu. Een goed onderhouden mazoutketel vermindert het risico op lekkages, wat potentieel schadelijke gevolgen voor de omgeving kan hebben.

Wettelijke conformiteit

 In België is het verplicht om periodiek een keuring van de mazoutketel uit te laten voeren. Deze wettelijke verplichting is vastgelegd in het Koninklijk Besluit van 6 maart 2010, waardoor eigenaars de verantwoordelijkheid hebben om ervoor te zorgen dat hun mazoutinstallatie voldoet aan de geldende normen.

Efficiëntie

Een gekeurde mazoutketel werkt efficiënter, wat resulteert in een zuiniger energiegebruik. Dit heeft niet alleen positieve gevolgen voor het milieu, maar vertaalt zich ook in lagere energiekosten voor de eigenaar. Een goed afgestelde ketel zorgt voor een optimale verbranding en rendement.

Verleng de levensduur en voorkom storingen

Regelmatige keuringen dragen bij aan de verlenging van de levensduur van uw mazoutketel. Tijdens de keuring kunnen potentiële problemen worden geïdentificeerd en verholpen voordat ze leiden tot ernstige storingen. Dit minimaliseert de kans op onverwachte uitval en verhoogt de betrouwbaarheid van uw verwarmingssysteem.

Meer informatie

Graag meer informatie over de keuring of onderhoud van uw mazouttank of mazoutketel? Aarzel zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren en/of een vrijblijvende offerte aan te vragen!