Centrale verwarming | Sanitair | Denderleeuw |Vandriessche Johan BVBA

Onderhoud van uw warmtepomp

Ons team van erkende professionals staat klaar om warmtepompkeuringen uit te voeren volgens de geldende normen. Neem contact met ons op voor een deskundige keuring die voldoet aan alle wettelijke eisen en zorg voor een veilige en efficiënte werking van jouw warmtepompinstallatie. Investeer in een duurzame toekomst en gemoedsrust.

Warmtepompen moeten in België periodiek worden gekeurd:

  • Nieuwe installaties: Eerste keuring binnen zes maanden na ingebruikname.
  • Bestaande installaties: Periodieke keuring om de drie jaar.

Een warmtepompkeuring omvat inspecties van componenten zoals de compressor, warmtewisselaar, regelapparatuur en de elektrische aansluitingen. Deze grondige beoordeling waarborgt niet alleen de veiligheid van de installatie maar optimaliseert ook de prestaties.

Waarom moet een warmptepomp gekeurd en onderhouden worden?

Veiligheid

De keuring richt zich op het identificeren van eventuele veiligheidsrisico’s, met specifieke aandacht voor de installatie, elektrische aansluitingen en het koudemiddelcircuit.

Wettelijke conformiteit

Het naleven van de Belgische wetgeving is verplicht. Een gekeurde warmtepomp voldoet aan deze regelgeving en minimaliseert het risico op boetes.

Efficiëntie

Door afstellingen en controles optimaliseert de keuring de efficiëntie van de warmtepomp, wat resulteert in energiebesparing en lagere operationele kosten.

Milieuvriendelijkheid

Het koudemiddelcircuit wordt grondig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat er geen lekken zijn, waardoor de milieuvriendelijkheid van de warmtepomp gewaarborgd blijft.

Meer informatie

Graag meer informatie over de keuring of onderhoud van uw warmtepomp? Aarzel zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren en/of een vrijblijvende offerte aan te vragen!